Klubbens historie

 

Klæbu Bryteklubb ble stiftet 01.04.1976.

Det var Sverre Tangen og Knut Ulstad som var primus motor for å få stiftet klubben.

Klæbu bryteklubb har siden oppstarten drevet en bryteskole for barn i alder 6-8 år. Deltakelsen har vært meget god, men utfordringen er selvfølgelig å motivere disse unge bryterne til å fortsette med brytingen.

Brytere fra Klæbu Bryteklubb har gjennom årene deltatt i mange nasjonale mesterskap med gode resultater. Bryterne har vunnet både Gull, Sølv og Bronsje i klassene Gutter, Ungdom og Junior.

Medlemstallet har variert opp igjennom årene. Og i en periode var faktisk klubben uten sportslig aktivitet, men heldigvis med et intakt styre.

I dag har klubben vokst seg tilbake til ca 80 medlemmer med stort og smått, hvorav ca 30 stk er aktive utøvere fordelt på bryteksole, knøtter, hovedgruppa og basis styrketrenings gruppa. 

Klæbu Bryteklubb har i mange år arrangert Klæbu Cup i bryting, men i 2009 startet samarbeidet med Trondheim Bryteklubb (AK-45) om å arrangere ett felles stevne – Midt-Nordisk Brytetreff.

Målet med samarbeidet er å skape høyere kvalitet, både sportslig og arrangementsmessig, med et mål om å rekruttere flere til brytesporten.

Klæbu og Trondheim Bryteklubb byttet på å avholde arrangementet Midt-Nordisk Brytetreff fra 2009-2013.  

I 2013 deltok hele 133 brytere Norge og Sverige. 

Dessverre er det ikke arrangert felles stevne siden 2013. Arbeidet med å ta opp stevnet står på dagsorden. 

 

 

 

SPONSORER

 

               

 

KONTAKT

Bryteklubb@gmail.com
Postboks 52, 7540 KLÆBU

Org.nr 985 725 101

 

 

 

NORGES BRYTEFORBUND

 

Norges bryteforbund liten logo